Manuele Therapie (Kinesitherapie)

Onze expertise ligt in de 'hands on' aanpak van rug- en nekletsels (al dan niet sportgerelateerd) en algemene pijnsyndromen.  Ook voor gewrichts- of peesaandoeningen van arm of been kan U bij ons terecht.  

Manuele therapie richt zich op aandoeningen die ontstaan in botten, gewrichten, spieren, pezen en ligamenten, de zogenaamde musculoskeletale aandoeningen. De kinesitherapeut probeert deze aandoeningen te verhelpen door een analyse te maken van de pathologische bewegingen. Hierdoor kan hij niet alleen de symptomen behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak.

Tijdens de behandeling past hij manuele technieken toe zoals mobilisaties, manipulaties, tracties, myofasciale technieken... Daarnaast krijgt de patiƫnt ook preventie, advies en individueel aangepaste oefeningen mee naar huis (rugschool). Deze zijn bedoeld om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen en zo de klachten in de toekomst te vermijden.

Toepassing: alle acute en chronische klachten van de wervelkolom en de gewrichten van de arm en het been. voorbeelden: lumbago, frozen shoulder, whiplash, ...

Nand, Tom en Olivia helpen je hier graag verder! 

LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x