Sportosteopatische Screening

Avoid injury - boost your performance

Om je doel te bereiken in de moderne topsport volstaat het niet om alleen maar veel te trainen! Nieuwe trainingsinzichten halen het beste uit de trainingen maar eisen ook veel van je lichaam. Om hier mee om te gaan moet je je lichaam optimaal verzorgen. De vele trainingsuren kunnen leiden tot een disbalans in je lichaam. Deze dienen gededecteerd te worden en bijgestuurd. Ben je competitief wielrenner, voetballer, volleyballer, atleet of klimmer? Elke discipline heeft een specifieke belasting en vergt een aangepaste aanpak. Het wegwerken van deze disbalans is essentieel om de negatieve impact op jouw fysiek prestatieniveau te beperken! Dit is het verschil tussen winst of verlies...

De Sportosteopatische screening behelst een statiek- en podologische analyse, een functioneel spieronderzoek en een algemeen mobiliteist onderzoek. Gewrichtsmobiliteit is immers de basis van een goede  werking van de spierketens maar is ook verantwoordelijk voor een goede neuro-vasculaire werking. De zwakke punten worden in kaart gebracht en advies wordt gegeven om deze aan te pakken. Er wordt een uitgebreid verslag meegegeven voor verdere begeleiding door uw kinesitherapeut of physical coach. Een goede analyse vormt de basis van je verdere begeleiding. Dit is ook steeds de basis van een  sessie sportosteopathie hier in de praktijk. 

Voor wie? Elke doorgedreven sporter (professioneel of amateur) die zijn sportcarrière optimaal wil uitbouwen en zijn lichaam grondig wil leren kennen op vlak van potentiële beperkingen/blessures. Ook als je elders in begeleiding bent en enkel een second opinion wil kan je hier terecht. 

Kost?  De screening duurt een uur en kost 150€.  Een uitgebreid verslag wordt opgestuurd na de screening. 

Aanvraag screening: Inschrijvingsformulier


LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x