Athlete Performance Coaching

Boost your performance - Avoid injury

Om je doel te bereiken in de moderne topsport volstaat het niet om alleen maar veel te trainen! Nieuwe trainingsinzichten halen het beste uit de trainingen maar eisen ook veel van je lichaam. Om hier mee om te gaan moet je je lichaam optimaal verzorgen. Voeding, recuperatie en bioritme zijn hier cruciaal! Soms gecombineerd met voedingssupplementen. Ben je wielrenner, voetballer, volleyballer, atleet of klimmer? Elke discipline vergt een specifieke aanpak! In samenspraak met je coach, arts en/of diëtist passen we je voedings- en traininingsschema aan aan jouw bioritme en metabolisme. Via deze geïntegreerde werkwijze kunnen we een veel grotere impact hebben op jouw fysiek prestatieniveau! Dit is het verschil tussen winst of verlies...

Wat je eet. 

Je bent wat je eet! Een evenwichtig voedingspatroon is essentieel om je in de eerste plaats genoeg energie te leveren voor je trainingen maar ook voor de recuperatie! Elke training veroorzaakt afbraak van spier- en andere weefsels. Voldoende inname van de juiste nutriënten op de juiste momenten is dus cruciaal! Eiwitten, vetten, vitaminen en sporenelementen zoals magnesium en zink. Ze zijn allemaal belangrijk in de juiste verhoudingen. Dit wordt doorgaans door je diëtist op punt gesteld. Maar wat met koolhydraten? Wanneer en hoeveel moeten we deze innemen, maar vooral dewelke? De juiste voedingsstoffen zijn niet alleen belangrijk voor spieren en gewrichten, maar ook om het juiste microbioom in onze darmen in stand te houden.  Dit is een essentieel onderdeel van ons afweersysteem. Door slechte voedingsstoffen kan dit systeem overactief worden wat dan weer energie opslorpt ten koste van je prestatie. Door te frequent hoogwaardige koolhydraten te eten zal je insuline resistent kunnen worden wat kan leiden tot diabetes type2.

Wanneer je eet.

Wanneer je eet staat in functie van je trainingsprogramma. Het is belangrijk om je trainingsmomenten goed te plannen. Je trainingsritme moet zo veel mogelijk bij je natuurlijk bioritme aanleunen voor een optimale recuperatie. Sommige atleten trainen beter 's morgens, andere dan weer later. Te laat is echter nooit goed! Maar wat met wedstrijden in andere tijdzones? Hoe vangen we dit op? We kunnen door bepaalde interventies  je bioritme perfect aanpassen aan je trainings- of wedstrijdschema in het buitenland.

Suppletie?

Een goede voeding kan echter soms niet volstaan. Zeker in zware trainingsperiodes of bij bepaalde tekorten aan  micro-nutriënten kan suppletie aan de orde zijn. We gaan dan bepaalde vitaminen of sporenelementen orthomoleculair toevoegen. Eventuele tekorten kunnen vastgesteld worden aan de hand van  bloedanalyse, klinische ondervraging of  functionele neurologische tests (kinesiologie). De periode van suppletie kan erg variëren van geval tot geval maar is meestal periodiek en steeds complementair aan een goede voeding!

Aanbod

Voor competitieve atleten. Coaching gedurende 1 seizoen. Analyse van de problematiek. Advies naar voeding en trainingsritme. Desgewenst aangevuld met een Sportosteopatische Screening en een sessie sportosteopathie.

Hoe word ik kampioen?

  1. Je maakt een eerste contact via het contactformulier (onderstaande knop). Hier schets je kort wie je bent,  wat je doet en wat je zorgvraag is. We sturen je dan een trainings- en voedingsdagboek toe waar je je dagelijkse activiteiten in schetst: wat en wanneer je eet, je trainingsmomenten, recuperatie en rust-slaap momenten. Dit wordt bijgehouden gedurende 1 volledige (normale) trainingsweek.
  2. Inplanning eerste online consult via Skype.  Je dagboek wordt hier overlopen gevolgd door een 'deep learning' sessie. Adviezen worden gegeven en interventies doorgevoerd. Je krijgt ook alle info met uitgebreide documentatie doorgestuurd via mail.
  3.  Tijdens en na de consults word je steeds nauw opgevolgd via mail gedurende je hele seizoen.                  


Kostprijs

  • 150 €
  • Opvolging gedurende seizoen via mail is inbegrepen.

Ambassadeurs

Jasper Stuyven, Ben Broeders, Frans Claes, Anak Verhoeven


LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x