Manuele Therapie

Onze expertise ligt in de manuele aanpak van rug- en nekletsels (al dan niet sportgerelateerd) en algemene pijnsyndromen.  Ook voor gewrichts- of peesaandoeningen van arm of beenkan U bij ons terecht.  

Manuele therapie richt zich op aandoeningen die ontstaan in botten, gewrichten, spieren, pezen en ligamenten, de zogenaamde musculoskeletale aandoeningen. De kinesitherapeut probeert deze aandoeningen te verhelpen door een analyse te maken van de pathologische bewegingen. Hierdoor kan hij niet alleen de symptomen behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak.

Tijdens de behandeling past hij manuele technieken toe zoals mobilisaties, manipulaties, tracties, myofasciale technieken... Daarnaast krijgt de patiƫnt ook individueel aangepaste oefeningen mee naar huis. Deze zijn bedoeld om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen en de houding te corrigeren.

Toepassing: alle acute en chronische klachten van de wervelkolom en de gewrichten van de arm en het been. voorbeelden: lumbago, frozen shoulder, whiplash, ...

Fabienne, Jelle, Tom en Oliva helpen je hier graag verder! 

Er kunnen voorlopig geen afspraken gemaakt worden tot 20 april. een verlenging van deze lockdown kan ten alle tijde nog ingevoerd worden op advies van onze beroepsvereniging. Gemaakte afspraken zullen dan geannuleerd worden. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x